Qugo Runner [NIEUW]

Qugo Runner

De Qugo Runner is een 100% elektrisch aangedreven voertuig van Nederlandse bodem. De Runner is bij uitstek geschikt voor vlotte en korte verplaatsingen, zonder geluid en uitstoot, zowel binnen- als buitenshuis. De Qugo Runner is goedgekeurd voor toelating op de openbare weg volgens de strengste wettelijke eisen.

Op de Runner verplaats je je staand, zonder inspanning, eenvoudig en snel. Door de staande positie neem je minimaal ruimte in en behoud je maximaal overzicht. Dat is wel zo veilig. Manoeuvreer behendig door smalle gangen, over bruggen, langs fietspaden en over drempels; de Qugo Runner voelt zich overal thuis.

Klik op de onderstaande buttons om snel door de pagina te navigeren


Specificaties


Video’s

Techniek

Webshop

Kies jouw kleur

Contacteer ons op info@qugo.nl!Specificaties

De aandrijving van de Qugo is compact verwerkt in de naaf van het voorwiel. Deze efficiënte elektromotor is gekoppeld aan een moderne krachtige 48V lithium accu, die in het aluminium frame van de Qugo is opgenomen. Drie schijfremmen zorgen altijd voor voldoende remkracht om snel tot stilstand te komen. Het digitale dashboard bevat een snelheidsmeter, een kilometerteller en een accu-indicator.

Prestaties (Qugo Runner):

Maximum snelheid:                                        25 km/uur

Actieradius:                                                       25-60 km *

Oplaadtijd, volledige cyclus:                          4-5 uur

Maximale hellingshoek (klim):                     10-12%

Vermogen:                                                         0,6 kW (nominaal)

Accucapaciteit:                                                 15 – 25 Ah, 48V

*  afhankelijk van grootte batterij, S, M of L en topsnelheid.

Maten & gewichten (Qugo Runner):

Gewicht excl. accu:                                            34 kg

Max. toelaatbaar gewicht:                               120 kg

Afmetingen (lxbxh):                                         113 x 62 x 129 /(85)** cm

Wielbasis:                                                           69,2 cm

Wielmaat voor:                                                  2.75-17 M/C

Wielmaat achter:                                               3.00-4

** bij neergeklapt stuur.


Techniek

De Qugo is uitgerust met een uniek (gepatenteerd) mechanisme waardoor de Qugo in de bocht ‘hangt’, dit is vergelijkbaar met het rijden op een fiets. Rijden op een Qugo is het beste te vergelijken met skiën en het vraagt in het begin even wat oefening. Eenmaal vertrouwd geraakt met de bewegingen kan je schuin door de bocht, of gewoon rechtopstaand genieten van het fantastische overzicht dat je hebt vanaf de Qugo. Iedereen kan de Qugo besturen, het is aan jou als bestuurder hoe ver je wilt gaan. Jij hebt de leiding, niet het voertuig!

Lithium batterij

qugo-dash

De Qugo is uitgerust met een moderne 48 Volt Lithium batterij met een capaciteit van 15-25Ah. Hiermee bereik je een afstand van 25km met een topsnelheid van 25km/u. Het opladen van de Qugo is eenvoudig met de meegeleverde adapter. Deze is geschikt voor ieder gewoon stopcontact (110V of 230V). Binnen 4-5 uur is de Qugo weer volledig opgeladen. De batterij heeft een levensduur van ca. 1.000 volledige laadcycli.

Gepatenteerde constructie

De twee kleine achterwielen zijn gemonteerd aan twee voetplaten, die via een ingenieus koppelmechaniek de krachten overbrengen op het frame. Het systeem is passief, dat wil zeggen dat je zelf door middel van gewichtsverdeling, de hellingshoek van de Qugo bepaalt. Er is geen elektrische ondersteuning die de balans beïnvloed, daarmee is het systeem bijzonder robuust. Het kantelmechaniek is gepatenteerd.

Design

De Qugo is een eigen design. De moderne, robuuste vormgeving is een koppendraaier eersteklas. Tevens bieden de ruime flanken van het frame geweldige mogelijkheden om het uiterlijk te personaliseren, zowel door kleurkeuze als door verschillende stickeropties.

Concept

De Qugo is ontwikkeld rondom een 100% elektrische aandrijving. In plaats van uit te gaan van bestaande voertuigtypen is de Qugo ontworpen vanaf een blank papier. Het gebruik van een compacte naafmotor als belangrijkste aandrijf-component, heeft deze unieke vormgeving mogelijk gemaakt. Een van de belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerp van de Qugo was de certificering voor gebruik op de openbare weg in alle Europese landen.

Enjoy the Ride

Rechtop staand kan men met de Qugo veilig en behendig door het drukke verkeer manoeuvreren. De gebruiker heeft hierdoor een goed overzicht over het verkeer en is bovendien zelf goed zichtbaar. De compacte afmetingen en het geringe gewicht maken dat de Qugo eenvoudig overal mee naar toe te nemen is.

Top