Qugo Road

Qugo Road

Wil je de Qugo gebruiken op de openbare weg? Dan kies je voor de Qugo Road. De Qugo Road is verkrijgbaar in vier prachtige kleuren, namelijk zwart, blauw, oranje of zilvergrijs. De Qugo Road voldoet aan alle Europese toelatingseisen voor het gebruik op de openbare weg. In Nederland kan deze Qugo daardoor op kenteken worden gezet in de categorie ‘snorfietsen’ (max 25km/u) en daarmee mag je gewoon deelnemen aan het verkeer. Ook in andere Europese landen is de Qugo Road toegelaten op de weg. De Qugo Road is voorzien van een krachtige koplamp en een gecombineerd rem/achterlicht, waardoor je ook in het donker goed zicht hebt en goed zichtbaar bent.

Klik op de onderstaande buttons om snel door de pagina te navigeren


Specificaties


Video’s

Techniek

Webshop

 

 

Kies jouw kleur

Bestel eenvoudig in de webshop!Specificaties

De aandrijving van de Qugo is compact verwerkt in de naaf van het voorwiel. Deze efficiënte elektromotor is gekoppeld aan een moderne krachtige 48V lithium accu, die in het aluminium frame van de Qugo is opgenomen. Drie schijfremmen zorgen altijd voor voldoende remkracht om snel tot stilstand te komen. Het digitale dashboard bevat een snelheidsmeter, een kilometerteller en een accu-indicator. Met de bedieningsknoppen op het stuur kan je de verlichting inschakelen, de claxon bedienen en de snelheid regelen. De Qugo is standaard uitgerust met een krachtige 55W koplamp met stadslicht en een LED achterlicht met geïntegreerd remlicht.

Prestaties (road/crossroad):

Maximum snelheid:                                        25 km/uur

Actieradius:                                                      25 km

Oplaadtijd, volledige cyclus:                         2-3 uur

Maximale hellingshoek (klim):                    10-12%

Vermogen:                                                        0,6 kW (nominaal)

Accucapaciteit:                                                480 Wh

Maten & gewichten (road/crossroad):

Gewicht rijklaar:                                            34 kg

Max. toelaatbaar gewicht:                           120 kg

Afmetingen (lxbxh):                                      115 x 58 x 135/(78)* cm

Wielbasis:                                                        67,4 cm

Wielmaat voor:                                               24 x 2.35

Wielmaat achter:                                            3.00-4

* bij neergeklapt stuur.


Techniek

De Qugo is uitgerust met een uniek (gepatenteerd) mechanisme waardoor de Qugo in de bocht ‘hangt’, dit is vergelijkbaar met het rijden op een fiets. Rijden op een Qugo is het beste te vergelijken met skiën en het vraagt in het begin even wat oefening. Eenmaal vertrouwd geraakt met de bewegingen kan je schuin door de bocht, of gewoon rechtopstaand genieten van het fantastische overzicht dat je hebt vanaf de Qugo. Iedereen kan de Qugo besturen, het is aan jou als bestuurder hoe ver je wilt gaan. Jij hebt de leiding, niet het voertuig!

Lithium batterij

qugo-dash

De Qugo is uitgerust met een moderne 48 Volt Lithium batterij met een capaciteit van 480Wh. Hiermee bereik je een afstand van 25km met een topsnelheid van 25km/u. Het opladen van de Qugo is eenvoudig met de meegeleverde adapter. Deze is geschikt voor ieder gewoon stopcontact (110V of 230V). Binnen 2-3 uur is de Qugo weer volledig opgeladen. De batterij heeft een levensduur van ca. 1.000 volledige laadcycli.

Gepatenteerde constructie

De twee kleine achterwielen zijn gemonteerd aan twee voetplaten, die via een ingenieus koppelmechaniek de krachten overbrengen op het frame. Het systeem is passief, dat wil zeggen dat je zelf door middel van gewichtsverdeling, de hellingshoek van de Qugo bepaalt. Er is geen elektrische ondersteuning die de balans beïnvloed, daarmee is het systeem bijzonder robuust. Het kantelmechaniek is gepatenteerd.

Design

De Qugo is ontworpen in samenwerking met het team van het Nederlandse bedrijf Silvestris. Silvestris is een jong innovatief ontwerpbureau gespecialiseerd in ontwerp en ontwikkeling van concepten voor de auto- en aqua-industrie. Mede-eigenaar en ontwerper Maarten de Bruijn heeft naast het ontwerp van de Qugo ook het ontwerp gemaakt van de nieuwe Spyker sportwagen en de unieke 23′ Sports Cabriolet speedboot

Concept

De Qugo is ontwikkeld rondom een 100% elektrische aandrijving. In plaats van uit te gaan van bestaande voertuigtypen is de Qugo ontworpen vanaf een blank papier. Het gebruik van een compacte naafmotor als belangrijkste aandrijf-component, heeft deze unieke vormgeving mogelijk gemaakt. Een van de belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerp van de Qugo was de certificering voor gebruik op de openbare weg in alle Europese landen.

Enjoy the Ride

Rechtop staand kan men met de Qugo veilig en behendig door het drukke verkeer manoeuvreren. De gebruiker heeft hierdoor een goed overzicht over het verkeer en is bovendien zelf goed zichtbaar. De compacte afmetingen en het geringe gewicht maken dat de Qugo eenvoudig overal mee naar toe te nemen is.

Top