Qugo Crossroad

Qugo Crossroad

De Qugo Crossroad is een afgeleide van de Qugo Road. Met zijn noppenbanden voor en achter, verhoogde bodemvrijheid (+2 cm) en stoere zwarte accenten is het de “SUV” uit de modelreeks. De Crossroad is gemaakt voor gebruik op eigen terrein als een “softroader”. Hij is dus niet bedoeld voor gebruik in zwaar terrein, zoals modder of mul zand op het strand. De Crossroad is het meest thuis op bos-, duin- en schelpenpaden. De Qugo Crossroad is niet goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg en kan dan ook niet met een kenteken uitgerust worden.

Klik op de onderstaande buttons om snel door de pagina te navigeren


Specificaties


Video’s

Techniek

Webshop

Kies jouw kleur

Bestel eenvoudig in de webshop!Specificaties

De aandrijving van de Crossroad wordt verzorgd door dezelfde beproefde naafmotor als de Qugo Road. Op het aangedreven voorwiel is een stoere terreinband gemonteerd. Ook de achterbanden hebben een grover profiel, ideaal voor gebruik in milde terreinomstandigheden. Zowel voor als achter zijn de spatborden uitgerust met extra rubber spatlappen om opspattend water en zand nog beter tegen te houden. De achterste subframes hebben een rubberen spatrand om de ophanging te beschermen tegen het indringen van vuil.

Prestaties (Qugo Crossroad):

Maximum snelheid:                                                     25 km/uur

Actieradius:                                                                    25 km*

Oplaadtijd, volledige cyclus:                                       2-3 uur

Maximale hellingshoek (klim):                                   10-12%**

Vermogen:                                                                     0,6 kW (nominaal)

Accucapaciteit:                                                              480 Wh

Maten & gewichten (Qugo Crossroad):

Gewicht rijklaar:                                                   34 kg

Max. toelaatbaar gewicht:                                  120 kg

Afmetingen (lxbxh):                                             115 x 58 x 137/(80)* cm***

Wielbasis:                                                               67,4 cm

Wielmaat voor:                                                     24 x 2.4

Wielmaat achter:                                                 260 x 85

* op basis van een berijder van 75 kg, temperatuur 20°C, vlak wegdek, gematigde rijstijl

** op basis van een berijder van 75 kg, temperatuur 20°C, verhard wegdek

*** bij neergeklapt stuur


Techniek

De Qugo Crossroad is uitgerust met een uniek (gepatenteerd) mechanisme waardoor de Qugo in de bocht ‘hangt’, dit is vergelijkbaar met het rijden op een fiets. Rijden op een Qugo is het beste te vergelijken met skiën en het vraagt in het begin even wat oefening. Eenmaal vertrouwd geraakt met de bewegingen kan je schuin door de bocht, of gewoon rechtopstaand genieten van het fantastische overzicht dat je hebt vanaf de Qugo. Iedereen kan de Qugo besturen, het is aan jou als bestuurder hoe ver je wilt gaan. Jij hebt de leiding, niet het voertuig!

Lithium batterij

qugo-dash

De Qugo is uitgerust met een moderne 48 Volt Lithium batterij met een capaciteit van 480Wh. Hiermee bereik je een afstand van 25km met een topsnelheid van 25km/u. Het opladen van de Qugo is eenvoudig met de meegeleverde adapter. Deze is geschikt voor ieder gewoon stopcontact (110V of 230V). Binnen 2-3 uur is de Qugo weer volledig opgeladen. De batterij heeft een levensduur van ca. 1.000 volledige laadcycli.

Gepatenteerde constructie

De twee kleine achterwielen zijn gemonteerd aan twee voetplaten, die via een ingenieus koppelmechaniek de krachten overbrengen op het frame. Het systeem is passief, dat wil zeggen dat je zelf door middel van gewichtsverdeling, de hellingshoek van de Qugo bepaalt. Er is geen elektrische ondersteuning die de balans beïnvloed, daarmee is het systeem bijzonder robuust. Het kantelmechaniek is gepatenteerd.

 

Top