FAQ

Veelgestelde vragen

De Qugo heeft een actieradius van 25km op een volledig opgeladen batterij. Er zijn verschillende factoren die de actieradius kunnen beïnvloeden, zoals het gewicht van de rijder, de bandenspanning, de buitentemperatuur, de windkracht, het hellingspercentage en de rijstijl. De opgegeven actieradius gaat uit van een juiste bandenspanning, een berijder van 80kg een gemiddelde temperatuur van 20gr, gemeten op een vlak wegdek bij gemiddelde rijstijl. De capaciteit van de batterij kan in de loop van de tijd afnemen, waardoor de actieradius afneemt.

Ja, de Qugo kan opgeladen worden in een normaal stopcontact, met de bijgeleverde lader. De lader heeft een schakelaar voor 110V of 230V

Je kan de Qugo registreren op deze website. Vul eenvoudigweg het formulier in de sectie 'eigenaren' en je Qugo is geregistreerd.

De Qugo wordt aangestuurd door een duim gashendel. Deze bestaat uit een klein hendeltje dat uitsteekt aan het rechterhandvat. De Qugo bevat tevens een rem onderbreking. Deze rem onderbreking herkent zodra je gas geeft en tegelijkertijd remt. De rem onderbreking zal dan het gas signaal onderscheppen en enkel remmen. Waardoor je veilig tot stilstand komt.

Ja, voldoet aan alle Europese toelatingseisen voor het gebruik op de openbare weg. In Nederland kan deze Qugo daardoor op kenteken worden gezet in de categorie snorfietsen (max 25km/u) en daarmee mag je gewoon deelnemen aan het verkeer.

De Qugo Road heeft een maximum snelheid van 25Km/u. De Qugo Crossroad kan speciaal op bestelling worden geleverd met een topsnelheid van 30Km/u.

Ja, De Qugo is zo ontworpen dat deze in nat weer is beschermt. Wel adviseren we je rekening gehouden wordt dat de Qugo niet is ontworpen om ondergedompeld te worden. We raden je aan om verlangde periode van nat weer en hevige buien dan ook te vermijden.

Ja, Omdat de Qugo voldoet aan alle Europese toelatingseisen voor het gebruik op de openbare weg. In Nederland kan deze daardoor op kenteken worden gezet in de categorie snorfietsen (max 25km/u) en als zodanig worden verzekerd.

We raden je aan om het behoud van het milieu in acht te neme door het inleveren van je ongewenste batterijen bij de dichtstbijzijnde mileustraat of een recycling inzamelpunt. Let op: In geen geval mag de batterij worden verbrand, brand kan een explosie veroorzaken. Draag goedgekeurde handschoenen bij het aanraken van de elektrolyt. In geval van blootstelling aan de huid, onmiddellijk spoelen met water. Bij blootstelling van het oog, spoelen met water gedurende 15 minuten en onmiddellijk een arts raadplegen.

De VIN code vind je rechts onder op het frame van de Qugo. Deze wordt makkelijk zichtbaar als je de Qugo parkeert en de rechter voetsteun naar beneden duwt. De VIN code begint meestal met XL9… Voor meer informatie kun je de user manual raadplegen.

Interesse? Neem contact met ons op via info@qugo.nl. Momenteel zijn we nog opzoek naar nieuwe dealers in alle grote Europese steden.

Ja, de maximale hellingshoek van de Qugo is 10% (Dit is gebaseerd op een bestuurder van 75kg)

Ja, door het inklapbare stuur past de Qugo in de meeste auto's. Het formaat van de Qugo met ingeklapt stuur is LxBxH 115x58x78cm.

Ja, elk bedrijf in Nederland die een investering doet in een nieuw aan te schaffen Qugo, kan in aanmerking komen voor een MIA/VAMIL subsidieregeling. Lees meer

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem hier contact op met Qugo!


Top